ARTST. Words. Images. Sounds

music / sounds

Naast het verzorgen van muziek en geluiden bij voice-overs voor radio, tv, theater, reclame en techniek, werk ik aan twee grote projecten: JZZBUCKET en DES SOURCES. De aanstekelijke muziek van JZZBUCKET (pronounce: jazzbucket) zijn stevige beats, funky bas en veel jazzy keyboards en blazers. Een mix van hiphop, funky, jazz en electro. Elk nummer is opgebouwd uit 30 tot 50 kleine muzieksamples. Deze samples speel ik zelf in of komen van oude lp’s. In 2010 bracht ik mijn debuutalbum “Excactly what you think it is” uit. Nu tien jaar verder heb ik net mijn vijfde album uitgebracht “For the King of Crime”, een hommage aan de crimewriter Elmore Leonard.  
Met mijn project DES SOURCES richt ik mij op muzikale composities van het gesproken woord met behulp van de granulaire-synthese methode. Met deze techniek verdeel ik een voorgelezen tekst in micro geluidsdeeltjes. Vervolgens speel ik die geluiddeeltjes naast elkaar, door elkaar en laat ik ze kruislings vervagen met elkaar, tot er een gelaagd spel ontstaat van geluiden. Elke EP bevat teksten van beroemde filosofen als Descartes, Hume en Pascal. Er zijn inmiddels drie EP’s verschenen. GEZOCHT De soundscape van het project DES SOURCES leent zich enorm voor een kunstinstallatie of videokunst. Het zou geweldig zijn om hiervoor met iemand samen te werken. Ben of ken jij die persoon? Neem contact met me op!

Met beide projecten treed ik graag op, eventueel aangevuld met een workshop of Q&A sessie. Mocht je hiervoor locaties weten of mij willen booken, ik hoor het graag!

Ik heb optredens en workshops gegeven: o.a. Todaysart, ADE, DanceFair, Apple Store, Bax shop, Q-factory etc…

grant green jazzguitar master

94%